Draften 2019 | Runda 1 – Val 17-32

Här fortsätter listan med draftval från 2019 års MLB-draft med val #17-32. Notera att val #26 och #31 är kompensationsval då Diamondbacks och Dodgers misslyckades att skriva kontrakt med de spelarna de valde i i förstarundan 2018. Om rutan är tom under ”påskrift” betyder det att spelaren ännu inte skrivit på något kontrakt. Du hittar motsvarande lista med val 1-16 via denna länk.

17. Washington Nationals

Jackson Rutledge – Pitcher

NivåSlot BonusPåskrift
Junior College$3 609 700$3 450 000

Enorm fastball men också enorm rent fysiskt. Över två meter lång och väger närmare 120 kg. Har under våren snittat över 95 MPH på sin fastball och varit uppe på 99 MPH flera gånger. Har dessutom uthålligheten att kasta hårt långt in i matcherna. Har haft lite skadeproblem tidigare och finns viss risk att han blir en relief pitcher i slutändan men har också ett riktigt högt tak. Har potentialen att hamna högt upp i en MLB-rotation.

18. Pittsburgh Pirates

Quinn Priester – Pitcher

NivåSlot BonusPåskrift
Highschool$3 481 300$3 400 000

Intressant val med väldigt mycket rå talang. Har under sin pitching-karriär fått ganska begränsad coachning och är till stor del självlärd, blir intressant att se vad han kan åstadkomma med professionell träningshjälp. Riktigt bra fastball som kan nå 96 MPH och har även en väldigt bra curveball. Har stundtals svårt att nå de högre hastigheterna kontinuerligt.

19. St. Louis Cardinals

Zack Thompson – Pitcher

NivåSlot BonusPåskrift
College $3 359 000$3 000 000

Skadeproblem förhindrade honom från att gå högt i draften 2016 och efter en armbågsskada i college var det många lag som var rädda att ta Thompson. Om han klarar sig från ytterligare allvarliga skador kan Thompson bli riktigt bra, hade skadebekymren inte funnits hade han troligtvis valts i topp 10. Har redan nu förmågan att använda fyra olika kast som alla anses vara bättre än genomsnittet. Har dessutom under sin college-karriär presterat riktigt bra mot bra motsånd.

20. Seattle Mariners

George Kirby – Pitcher

NivåSlot BonusPåskrift
College $3 242 900 $3 242 900

Under våren lyckades Kirby producera 107 strikeouts och samtidigt bara 6 walks. Fantastisk förmåga att pricka rätt i strikezonen men finns vissa frågetecken kring hans säsong då han inte stötte på speciellt många riktigt tuffa motståndare. Har nått upp till 97 MPH men brukar snitta strax över 90 MPH så behöver hitta en jämnare nivå. Bör ha möjlighet att ta plats i mitten av en MLB-rotation.

21. Atlanta Braves

Braden Shewmake – Shortstop

NivåSlot BonusPåskrift
College $3 132 300 $3 132 300

Har ingen egenskap som direkt sticker ut men är däremot ganska bra på nästan allt. Förväntas växa till sig en del de närmaste åren och kanske får det svårt att stanna kvar som shortstop om han blir mycket större. Med det sagt anses han klara av i stort sett alla infield-positioner och bör även kunna hantera speltid i outfield, finns eventuellt en framtid som en super-utility spelare. Har presterat riktigt bra och stabilt som slagman under hela sin college-karriär.

22. Tampa Bay Rays

Greg Jones – Shortstop

NivåSlot BonusPåskrift
College $3 027 000 $3 027 000

Relativt riskabelt val som har potential att bli hur bra som helst. Finns få som kan matcha Jones snabbhet och har varit ett enormt orosmoment för motståndarna som baserunner. Största frågetecknet i nuläget är om han kommer lyckas som slagman, hans snabbhet gör att ha plockar en del doubles och triples men saknar förmågan i nuläget att slå home runs regelbundet. Tveksamt om han stannar som shortstop då han förmodligen passar mycket bättre i center field. Kan jämföras med Billy Hamilton.

23. Colorado Rockies

Michael Toglia – Första Bas

NivåSlot BonusPåskrift
College $2 926 800$2 725 000

Switch-hitter med ordentlig styrka från båda sidorna av hemplattan. Har dock haft en del problem att få kontakt med bollen tillräckligt ofta men om Toglia fixar det har han potential att slå 30+ home runs i MLB. varje år. Väldigt duktig försvarare på första bas och många tror att han även skulle klara av att spela på någon av kanterna i ett outfield.

24. Cleveland Indians

Daniel Espino – Pitcher

NivåSlot BonusPåskrift
Highschool$2 831 300 $2 500 000

Det råder väldigt delade meningar om Espinos framtid, allt från potentiellt ace till relief pitcher. Det stora utropstecknet är hans fastball som han regelbundet kan kasta i 100 MPH, frågetecknet är att det traditionellt sett sällan fungerar i slutändan för highschool-spelare som kastar så hårt redan vid 18 års ålder. Nu finns det mer än bara ren och skär hastighet då Espino också har en väldigt bra curveball och slider. Också värt att notera att han sällan når de högre hastigheterna om han inte får vila relativt länge mellan matcher och frågan är hur han kommer att hantera att kasta så ofta som krävs på professionell nivå.

25. Los Angeles Dodgers

Kody Hoese – Tredje Bas

NivåSlot BonusPåskrift
College $2 740 300 $2 740 300

De två första åren på college var ganska mediokra för Hoese som sammanlagt slog iväg fem home runs de åren. Under våren kom han till synes från ingenstans och slog iväg 23 home runs vilket bara ett fåtal collegespelare toppade. Inget spektakulärt defensivt men ska inte ha några problem att kunna hantera tredje bas. En del lag avstod att satsa på Hoese då han producerat på hög nivå under en relativt kort period i sin karriär.

26. Arizona Diamondbacks

Blake Walston – Pitcher

NivåSlot BonusPåskrift
Highschool$2 653 4002 450 000

Intressant spelare som fyller 18 i slutet av juni. På förhand trodde många att det skulle bli svårt att få Walston att skriva på då många spekulerade i att om han finslipade på sin talang i college så skulle han ha möjligheten att vara ett av de första valen i draften 2022. Snittar i nuläget strax över 90 MPH men bör kunna öka där en hel del då han i nuläget har under 80 kg på sin över 190 cm långa kropp och bör därmed kunna växta till sig en hel del. Anses ha en av draftens absolut bästa curveballs. Förövrigt också väldigt duktig på amerikansk fotboll och ledde sin skola som quarterback till en titel i delstatsmästerskapet 2017.

27. Chicago Cubs

Ryan Jensen – Pitcher

NivåSlot BonusPåskrift
College $2 570 100$2 000 000

En riktig kanon till arm som kastat 99 MPH och snittar strax under. Inledde sin college-karriär som en reliever men har de två senaste åren använts som en starter. Lär få chansen till en början att användas som starter men många tror att det är stor risk att han hamnar i en bullpen i framtiden. Stundtals problem att lokalisera strikezonen. Rankades betydligt längre ned i draftrankingen inför draften och troddes kanske vara ett troligare val i runda 3.

28. Milwaukee Brewers

Ethan Small – Pitcher

NivåSlot BonusPåskrift
College $2 493 900

Draftades av Diamondbacks i runda 26 förra året men valde istället att spela ett fjärde år på college och gjorde succé under våren. Efter bland annat en Tommy John-operation i college snittar han ”bara” strax över eller under 90 MPH men motståndare har svårt att läsa av Small som är bra på att maskera vad han tänker kasta. Lär nog inte vara någon Cy Young-kandidat om han väl når upp till MLB men bör kunna vara användbar i en starting rotation.

29. Oakland Athletics

Logan Davidson – Shortstop

NivåSlot BonusPåskrift
College$2 424 600 $2 424 600

Switch-hitter vars största styrka i nuläget är sitt försvarsspel. Producerat bra i college med slagträ gjorda av aluminium men de gånger Davidson spelat med slaträ gjorda av trä har han vart rent ut sagt bedrövlig som slagman. Alla spelare klarar inte övergången från aluminium och hade detta inte uppstått som ett problem hade han förmodligen valts mycket tidgare i draften.

30. New York Yankees

Anthony Volpe – Shortstop

NivåSlot BonusPåskrift
Highschool$2 365 500$2 740 300

Sticker främst ut för sin defensiv i nuläget trots att han inte har jättebra räckvid eller någon märkvärdig arm, har dock väldigt bra spelförståelse och är väldigt ofta på rätt plats vis rätt tillfälle. Största svagheten är framförallt hans styrka i svingen men har åtminstone hyfsad förmåga att sätta bollen i spel. Fått väldigt mycket beröm för sina ledaregenskaper och sin arbetsmoral.

31. Los Angeles Dodgers

Michael Busch – Första Bas

NivåSlot BonusPåskrift
College $2 312 000

En av draftens mer kompletta slagmän. Kan slå för average, bra styrka och har dessutom visat en väldigt god förmåga att ta walks. Mer osäkert var han hör hemma som försvarare. Mestadels spelat på första bas och i left field men spekuleras i om han kanske även får prova på andra bas.

32. Houston Astros

Korey Lee – Catcher

En av draftens största överraskningar då Lee på förhand av de flesta inte ens rankades bland de 100 bästa spelarna i draften. Visat stora framsteg som slagman under våren och fick många scouters ögon på sig då han kom efter Andrew Vaughn (Kanske den bästa slagmannen i draften) i slagordningen på college. Anses vara helt okej men inget märkvärdigt defensivt som catcher. Har däremot en riktig kanon till arm och har kastat ut många baserunners i college.

NivåSlot BonusPåskrift
College$2 257 300$1 750 000

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.