Inför Chicago Cubs säsong 2021

Theo Epstein är borta och snart är även flera av de största profilerna från titelåret 2016 borta om utvecklingen går åt samma håll som under de senaste åren. 2021 kanske är sista resan med gänget innan en rebuild och en tung säsongsinledning skulle kunna innebära att den börjar redan i sommar.

(Du kan hitta länkar till övriga lag när de blir tillgängliga längst ned i artikeln via denna länk)

För 5 år sen såg det ut som i stort sett allt gick rätt i norra Chicago. Tre raka säsonger tog sig Cubs till NLCS 2015-2017 varav en gång gick man även vidare för att bli World Series-mästare för första gången på 108 år. Arkitekten bakom det hela Theo Epstein hade kontrakt även över detta år men valde i november att frivilligt kliva ned från sin post som president of baseball operations. Han gjorde det det tillsynes omöjliga och bröt förbannelsen med både Red Sox och Cubs och är redan nu utan tvekan en hall of famer för de bedrifterna.

Epstein har ryktas vara på väg bort från Cubs ett tag nu och de flesta trodde nog att det skulle bli i samband med att kontraktet löpte ut efter säsongen 2021. Det är dock inte svårt att förutspå var Cubs är på väg i sin nuvarande situation och det är väl fullt möjligt att Epstein inte var intresserad av att gör ännu en resa med en rebuild, det är väl kanske också lite hyggligare att låta hans ersättare (Jed Hoyer) få ta de besluten i år som kommer att påverka lagets förutsättningar den närmaste framtiden.

Exakt hur Cubs rebuild kommer att se ut är för tidigt att säga, när det begav sig förra gången rev de ned allt och var klart en av ligans sämsta lag i flera år innan det blev bättre. Då sa man att det var en engångsföreteelse och att målet var att bygga en organisation som konstant kunde pumpa ut talang ur sitt farmsystem samtidigt som de skulle spendera på free agents likt Dodgers modell på många sätt. Riktigt så blev det inte för efter att de flyttat upp eller tradat bort sina kronjuveler i sitt farmsystem har de inte lyckats fylla på med unga talanger och har därför haft ett av MLBs svagare farmsystem de senaste 5 åren, det har blivit lite bättre i och med Yu Darvish-traden men de tillhör fortfarande den undre halvan av lag när prospects. Flera av deras free agent-värvningar har väl kanske inte heller gått som de tänkt sig med bland annat Jason Heyward.

Satsningar runtomkring laget slog också lite fel i och med pandemin. Rickets-familjen som äger Cubs har spenderat enorma summor pengar på att renovera Wrigley Field och kringliggande fastigheter som till stor del stått tomma det senaste året. Inför förra säsongen startade de också sin egna Tv-kanal Marquee Network som fick en minst sagt trög start med bara 60 matcher att sända under 2020. Lägg därtill en av ligans högre payrolls de senaste åren så är väl ägarfamiljen inte riktigt så sugna på att spendera jättestora summor pengar för tillfället.

Det leder såklart till frågan hur de kommer att agera efter säsongen när profiler som Anthony Rizzo, Kris Bryant och Javy Baez alla tre blir free agents? Lägg därtill att Wilson Contreras har sitt sista år i arbitration nästa år. Endast Jason Heyward, David Bote och Kyle Hendricks har kontrakt som sträcker sig längre än nästa säsong om man räknar bort alla eventuella optioner som finns på några kontrakt. Det kommer troligtvis ske någon form av generationsväxling efter denna säsong men till vilken grad är oklart. Kanske kommer de plocka tillbaka åtminstone någon eller några av sina tunga profiler eller kommer de ignorera löftet till fansen från ett drygt årtionde sen om att en total rebuild bara var en engångsföreteelse?

Hur som helst blir det intressant att se hur Cubs agerar i sommar beroende på hur det ser ut på planen. Är de med i slutspelsracet blir det väldigt svårt att sälja av sina spelare men samtidigt att plocka in någon spelare och satsa fullt ut i år kan förlänga Cubs process mot toppen i framtiden. Ligger Cubs en bit bakom topplagen finns det nästan inga andra alternativ än att sälja av vad man kan för att förbättra förutsättningarna inför kommande år men det kommer vara en ganska känslig fråga när spelarna på utgående kontrakt också är moderna klubbikoner.

Säsongen 2020

34-26 – Vinnare NL Central – Utslaget i NLWC av Miami Marlins (2-0 i matcher)

Cubs ledde NL Central från början till slut med endast ett undantag under en dag första helgen på säsongen. Efter att ha rivstartat säsongen gick de upp till ett record på 13-3 och tog tillslut hem divisionstiteln med 3 matcher marginal före Cardinals.

Cubs pitching var generellt sett stabil under året där framförallt Yu Darvish och Kyle Hendricks kastade fantastiskt bra och Darvish till och med slutade tvåa i Cy Young-omröstningen bakom Trevor Bauer. Vi får inte heller glömma Alec Mills som över hela säsongen kastade helt okej men var i alla fall för en dag omutlig på kullen när han kastade en no-hitter mot Brewers. Det största problemet Cubs hade 2020 var offensiven som var under all kritik med tanke på alla stjärnspelare de har tillgängliga. Egentligen var det väl bara 2-3 spelare som spelade godkänt eller bättre i den offensiva delen av spelet. Jason Heyward var bättre än på ganska många år, Ian Happ kanske fick sitt genombrott och Wilson Contreras slog väl ändå okej under året.

Rizzo och Schwarber underpresterade en del samtidigt som Bryant och Baez underpresterade kraftigt, framförallt Baez. I och med att sign stealing-skandalen uppdagades innan säsongen förbjöds videoanalys för spelarna mitt under matcherna, något som Baez använt sig av ganska mycket. En hel del av hans bedrövliga 2020 tros bero på just detta och MLB har beslutat att de kommer tillåta video igen 2021. Bryant var väl inte helt frisk under året men det såg väl kanske inte så bra ut att göra sitt livs sämsta säsong direkt efter att ha förlorat hans rättsliga fall mot Cubs att de manipulerade hans service time när han kallades upp precis i tid för att ge laget ett år extra av kontroll.

Slutspel blev det mot överraskande Marlins som tagit sig hit mot alla odds som näst bästa lag i NL East. I match 1 var det Cubs Ian Happ som slog till först med en solo home run men det skulle dessvärre bli lagets enda run i denna serie. I sjunde inningen slog Marlins Corey Dickerson och Jesus Aguilar en varsin home run som gav Marlins en 5-1 ledning som höll matchen ut. I match 2 höll Darvish Marlins hitters från protokollet i 6 innings innan de återigen i den sjunde inningen slog till med ett par runs som räckte för vinst. Cubs sågs väl inte som favoriter förra året men man hade väl kanske hoppats på att vinna åtminstone en serie under slutspelet, framförallt när det var Marlins som stod för motståndet. Det fanns både positiva och negativa aspekter från säsongen 2020 men allt som allt hade de nog hoppats på lite bättre resultat inför säsongen.

Profilen

Kris Bryant

Längden på en säsong varierar något från år till år men brukar hamna någonstans kring 185 dagar från opening day till grundspelet är färdigspelat. Varje dag en spelare finns med på en 26-manna-roster får spelaren 1 dag av service time och behöver samla ihop totalt 172 dagar för att få ett helt år av service time, när spelaren kommer upp i 172 dagar räknas inte fler dagar det året. Detta är viktigt för spelarna då de når free agency efter den säsong som de uppnår 6 sammanlagda år av service time. Eftersom du behöver 172 dagar för att få ett år av service time och säsongen är ungefär 185 dagar får du inte vara utanför en MLB-roster mer än ungefär två veckor för att missa den gränsen. Är du på en roster 171 dagar uppnår du inte heller ett år av serive time den säsongen vilket gör att laget i praktiken får ett extra år av kontroll av spelaren, 7 år istället för 6.

Hur mycket service time har då Kris Bryant till denna säsong? 5 år och 171 dagar, en till dag och han hade varit en free agent i vinter 1 år tidigare än vad han nu blir. Säsongen 2015 startade söndagen den 5:e april men Bryants debut dröjde till fredagen den 17 april, mindre än två veckor från opening day men tillräckligt för att Bryants service time 2015 skulle stanna med minsta möjliga marginal innan han fick ett år av service time. Vem var det då som spelade på 3B när säsongen började? Var det kanske någon rutinerad profil som blockerade Bryant från att starta säsongen med Cubs?

Nej det var det såklart inte, Mike Olt hade inför 2015 inte ens 300 PA i sin MLB-karriär och startade på 3B när säsongen drog igång. 2015 var förövrigt senast han spelade i MLB och har på sina 400 PA i karriären en slashline på .168/.250/.330 (61 wRC+). Det fanns ingen som helst sportslig anledning att hålla nere Kris Bryant som under 2015 skulle bli årets rookie, en allstar och få MVP-röster, en omröstning han sen skulle vinna 2016. Olt blev dessutom skadad och gjorde sin sista match innan september den 14:e april vilket hade gett Bryant möjlighet att komma upp den 15:e när laget spelade en match men det hade gjort att han hade fått ett år av service time för 2015.

Cubs gav på förhand anledningen till Bryant att han behövde jobba på sitt försvarsspel och efter vad som måste ha varit 7 magiska matcher i AAA kallas han upp precis med 171 dagar kvar av säsongen. Ett så mycket klarare fall av service time manipulation finns knappast men trots det beslutades i en rättslig process i början på 2020 att Cubs inte brutit mot några regler och att Bryant blir free agent först efter denna säsong. Detta kommer vara en central punkt i förhandlingarna om nytt kollektivavtal efter säsongen då det är en enorm orättvisa mot spelarna. Det är inte heller bra för sporten att lag ges incitament att förhindra sina bästa spelare från att nå deras MLB-roster bara för att de kan få behålla dom längre in i framtiden. Det är väl samtidigt ganska självklart att lagen gör på detta vis när de som sagt har alla skäl i världen att försöka ha kvar kontroll över spelare så länge de kan så detta är en regel som borde ligga i alla parters intresse att förändra.

På planen har väl Bryant inte riktigt spelat så bra som han gjorde sina tre första säsonger 2015-17 och har drabbats av lite skador sen dess. Tack vare Cubs manipulation av hans service time är detta sista säsongen Bryant har på sig att visa att han förtjänar ett stort kontrakt under hans första resa i free agency och spelar han på sin högstanivå bör det kunna bli åtminstone ett hyfsat lyft i lönekuvertet. Det hade nog däremot blivit en större summa pengar om han kommit ut på marknaden under vintern som 29-åring istället för 30-åring som han nu blir.

Prospect att ha koll på

Brailyn Marquez

87, 92, 88, 90 och 91, det är förra årets snitthastigheten för alla fem förväntade starters i Cubs rotation när säsongen börjar. Nu har kanske framförallt Kyle Hendricks i det gänget visat att man kan vara en effektiv MLB-pitcher med lägre hastighet också men hade det inte känts lite bättre om någon i alla fall kunde pumpa upp siffrorna lite mer när de kastar?

Lösningen kanske redan i år blir vänsterhänte 22-åringen Brailyn Marquez som snittade 96MPH 2019 men kastar regelbundet tresiffrigt och har klockats upp till 102MPH. Trots att han bara har kastat 26 innings i High-A fick han faktiskt chansen att debutera förra året i Cubs bullpen där det endast blev ett framträdande. Ett gäng walks, ett par hits och vilda kast resulterade i bara 2 outs men 5 tillåtna runs, för dig som är nyfiken är det en ERA på 67,5. Ingen drömdebut med andra ord men även om det nu bara var en enda match vi pratar om här såg vi några av riskerna med Marquez framtid.

På de lägre nivåerna i minor leagues har Marquez kunnat pumpa iväg missiler som motståndet där helt enkelt inte klarat av. Att kasta med tresiffriga resultat på radarmätningen är dock inte så märkvärdigt i MLB numera där hitters ser den hastigheten med jämna mellanrum som gör att de kan hantera det. Eftersom han levt så länge på sin enorma fastball har hans sekundära kast, en changeup och slider inte fått tid att utvecklas så mycket som man kanske önskat. Hans kastteknik lämnar också en del att önska och eftersom hans ansatts kan vara ganska ojämn från match till match där risken finns att han vissa matcher sprider bollarna långt utanför strikezonen när det inte riktigt stämmer.

Det skriker reliever-varning på Marquez om han inte kan lära sig att kontrollera kasten lite bättre och där är det mycket möjligt att han kan glänsa i den rollen men Cubs hoppas nog att det finns en chans att han blir en starter fortfarande. Förutsatt att han inte börjar att totalt dominera i minor leagues i år eller att Cubs drabbas av massa skador kommer han nog spendera en överväldigande majoritet av året utanför MLB. Skulle inte vara speciellt överraskande om han inte gör något framträdande alls i MLB i år eftersom han har en del kvar att slipa på men chansen finns ändå.

Nyförvärv och förluster

Nya Spelare

Trevor Williams (SP) – Jonathan Holder (RP) – Austin Romine (C) – Kohl Stewart (RP/SP) – Joc Pederson (RP) – Jake Marisnick (CF) – Jake Arrieta (SP) – Eric Sogard (INF) – Zach Davies (SP)

Tappade spelare

Jose Martinez (1B/OF) – Albert Almora Jr (OF) – Kyle Schwarber (OF) – Jason Kipnis (2B) – Josh Phegley (C) – Jeremy Jeffress (RP) – Tyler Chatwood (SP) – Jose Quintana (SP) – Jon Lester (SP) – Daniel Descalso (INF) – Victor Caratini (C) – Yu Darvish (SP)

Framförallt stora ändringar i Cubs rotation som tappar Darvish, Lester och Quintana. De ersätts med Davies, Arrieta och Williams. Bortsett från Darvish känns det spontant som de ersätts med någorlunda likvärdiga spelare. Almora och Schwarber ersätts med Pederson och Marisnick. En ovanligt aktiv vinter för Cubs som stått ganska stilla här de senaste 2 säsongerna.

Lagdelar

Infield

Wilson Contreras kritiserades hårt för hans taffliga försvarsspel när han kom in i ligan 2016. Det ursäktades med att han är så bra offensivt att man kan leva med det. Inför hans sjätte säsong i MLB har Contreras utvecklat sin defensiv till en nivå att han förra året faktiskt var en av ligans bättre catchers defensivt samtidigt som han hade en wRC+ på 110. Efter att Victor Caratini följde med Darvish till San Diego har Cubs plockat in Yankees förre backup-catcher Austin Romine, han spelade dock för Tigers förra året där han fick chansen att bli förstavalet i en svag Tigers-lineup men det gick inte speciellt bra. Värt att hålla utkik efter Miguel Amaya som är ett av deras bättre prospects som lär inleda i AA i år och kan kanske få chansen senare i år. Duktig defensivt och har väl okej potential offensivt för en catcher.

Resten av Cubs infield är ganska givet hur det ser ut bortsett från 2B. Nico Hoerner får ändå ses som favorit till att ta den platsen inledningsvis, han hade en stundtals positiv debut 2019 men hade det likt många andra hitters i Cubs det väldigt tufft förra året. Kanske det faktum att han fick hoppa runt på en hel del olika positioner försvårade saker och ting för Hoerner. David Bote skulle annars kanske kunna ta över om han inte används som utility-spelare, han spelade mestadels på 3B förra året. Något svagare år än väntat för Bote men han ökade sin exit velocity och hard hit% kraftigt som kombinerat med hans riktigt låga BABIP på .228 bör innebära att hans prestation blir bättre i år. Eric Sogard kom också in leken sent under vintern på ett minor league-kontrakt och kan spela de flesta positionerna på planen, tufft med slagträet förra året men oväntat bra så sent som 2019.

De solklara är annars såklart Rizzo på 1B, Baez på SS och Bryant som 3B, något de har gemensamt är att de måste slå betydligt bättre i år och alla är dessutom free agents efter säsongen. Rizzo slog som en genomsnittlig slagman under 2020 vilket han inte gjort sen 2013, hans wRC+ i karriären är 131 och förväntas slå betydligt bättre än vad han gjorde förra året. Även Rizzo hade extremt lågt BABIP som brukar jämna ut sig över en hel säsong på 162 matcher.

Likt Tatis är Javy Baez ofta en av ligans mest intressanta spelarna att se spela men till skillnad från Padres shortstop var Cubs motsvarighet fullständigt urusel under 2020. Bristen på videogranskning under matcher samt saknad adrenalin från publiken har getts som orsaker till hans väldigt svaga säsong förra året. Vad det än berodde på blev hans redan låga walk% ännu lägre och hans strikeouts stannade på nästan 32%. Baez har visat att han kan vara ganska vild med sina svingar och inte behöver tänka så mycket på var strikezonen faktiskt befinner sig, han svingar på allt vilket fungerade väldigt bra 2018-19 men gick kanske något steg för långt förra året. Även Kris Bryant behöver rycka upp sig och hålla sig frisk då han missat en hel del matcher de senaste 3 säsongerna.

Outfield

Efter att ha spelat större delen av 2019 i AAA kom Ian Happ tillbaka och var riktigt het de två sista månaderna. 2020 pågick också under två månader där han till och med var snäppet vassare med sin wRC+ på 132. Både 2019-20 visade han tillräckligt med styrka i svingen för att slå 30+ home runs under en hel säsong. Att hålla den takten i två månader istället för sex som under ett vanligt år är inte samma sak men potentialen finns där, endast 13 spelare sen 2010 har slagit 30 eller fler home runs under en säsong där de spelar en majoritet av matcherna i CF. Nu kan Happ också spela på många andra positioner men tros främst spela i CF.

Joc Pederson tar Schwarbers plats i LF som är en i regel mer pålitlig offensiv pjäs än sin föregångare. Pederson skyddades dock väldigt ofta mot vänsterhänta pitchers under sin tid med Dodgers och av hans 2500 PA i karriären kommer över 2100 endast mot högerhänta pitchers. Troligtvis får han mer chanser att visa vad han kan även mot vänsterhänta då Cubs saknar den bredden Dodgers hade som gjorde att de kunde bänka honom lättare. Heywards två månader långa säsong förra året kanske var hans bästa månader sen han skrev på för 8 år 2016. Återstår att se om det håller i sig men vi kunde se en ganska tydlig trend där Heyward svingade på betydligt färre bollar både i och utanför strikezonen. Det gav något fler strikeouts men framförallt en enorm ökning av walks från 11,5% till 16,6%.

Ny för i år är även Jake Marisnick som kan spela alla outfield-positioner. Hans helt klart bästa år offensivt kom 2017 vilket får en att lyfta lite på ögonbrynen eftersom han då spelade med Astros, Marisnick har aldrig varit i närheten av de siffrorna varken före eller efter 2017. Mest rutin av de som fått ett minor league-kontrakt är Cameron Maybin som försöker ta en plats i sin 15:e MLB-säsong. Gjorde succé under en halv säsong med Yankees 2019 men annars var det ett tag sen har var produktiv.

Rotation

Då var det då den här enheten med pensionärshastigheterna, ja Jake Arrieta är väl på god väg att vara där i baseboll-år i alla fall 35 år ung. Hastighet är inte allt men det blir intressant och se om det gör det enklare för motståndare att veta att de kans förvänta sig ganska låga hastigheter i samtliga matcher så länge den som startar för Cubs är kvar på planen?

En som det förmodligen inte kommer att vara lätt att möta oavsett om han kastar lösast av de alla är Kyle Hendricks som något underskattat skrapat ihop en ERA strax över 3 under sina 7 år i MLB. Från 2015-2019 startade han minst 30 matcher med undantag för 2017 där det blev 24 starter, förra säsongen kastade han maximala 12 matcher där hans 81.1 innings var den tredje högsta noteringen i hela MLB.

Jon Lester var en av guldhjältarna från 2016 som försvann i vinter men de ersätter honom med en annan lirare från de tiden. Jake Arrieta är tillbaka och han var väl ungefär lika bra eller rättare sagt lika dålig som Lester förra året vilket kanske går jämnt ut då. Arrieta lämnade för Phillies 2018 där det inte blev en speciellt lyckad sejour men vi får väl se om han kan hitta tillbaka lite av den där magin han visade upp med Cubs främst 2015, en av de mest dominanta säsongerna av en pitcher de senaste 10 åren.

Även Zach Davies är ny i Cubs men i inte i NL Central som han spenderat hela karriären i förutom 2020 då han kastade för Padres. Generellt sett kastar Davies stabilt med bara en säsong där hans ERA översteg 4. Förra året var dock hans bästa om än under en kort säsong. Lite varningsflagga på hans väldigt låga BABIP samt att han spelade i pitchervänliga Petco Park vilket gör att vi bör räkna med att han kommer tillbaka närmare sina tidigare prestationer med en ERA kring 3,5-4. Positivt var däremot hans strikeouts som var på rekordnivå i hans karriär.

Trevor Williams är också ett tillskott som tidigare spenderat tid i divisionen där han representerat Pirates. Williams fick sitt genombrott 2018 när han på 170 innings avslutade med en ERA på 3,11 som tyvärr sen steg ganska rejält till 5,38 under 2019 och över 6 förra året, framförallt ökade antal walks och ett stort home run-problem var ett par orsaker till förra årets struligheter. Cubs gav honom $2,5 miljoner för säsongen och förväntar sig kanske inte några underverk men det finns ju potential trotsallt för snart 29-årige Trevor Williams. Alec Mills gjorde sig känd över en natt med sin no-hitter men är fortfarande väldigt orutinerad i MLB-sammanhang med totalt 30 framträdanden varav nästan hälften är från deras bullpen. Han bör kunna hålla i rollen längst bak i en rotation men frågan är om han inte är bättre än minst en om inte två av de tidigare nämnda namnen vilket är kul för Mills såklart men kanske inte så mycket för Cubs.

Det är en hel del frågetecken här, kanske något för många för att man ska tro på Cubs. Att Hendricks kommer att en bra säsong känns det som ganska bra odds på men resten kan blanda och ge lite vad som helst, ja Davies bör man kunna utgå från kastar stabilt i alla fall även om det blir ett steg bakåt från förra säsongen. Yu Darvish är ett enormt tapp då han kanske är ligans bästa pitcher tillsammans med deGrom de senaste 18 månaderna. Det är inte så att deras farmsystem fullständigt sprudlar med högt rankade prospects heller även om det finns ett par hyfsade namn som antingen testat på spel eller är nära att kunna ta steget upp. Mycket av Cubs säsong kommer hänga på hur bra deras rotation kan prestera i år då det finns potential för total kollaps här.

Bullpen

På FanGraphs har de fortfarande Craig Kimbrel som closer vilket kanske inte är så troligt om de senaste två åren är den nya normen för honom. Tekniskt sett sänkte han sin ERA med nästan 20% från 2019 men den var fortfarande på 5,28 för han var bedrövlig även 2019. 16 K/9, fantastiskt. 7 BB/9, förskräckligt! 1,17 HR/9, faktiskt okej ändå sett till hela MLB men inte om man jämför med hans tidigare karriär. Det finns med andra ord kvar en del av de kvaliteter som gjorde Kimbrel till en av 2010-talets bästa relievers. Han måste dock börja pricka strikezonen igen, kan han göra det så finns det chans att han kan bli en effektiv pitcher igen under sista året på kontraktet.

Adbert Alzolay är eventuellt ett alternativ men det är nog inte klart än om de vill satsa på honom som starter eller reliever. Höga strikeout-siffror men också ganska vild med sina kast. Kimbrels förre lagkamrat från Boston Brndon Workman är ny och hoppas studsa tillbaka efter ett hopplöst år i Phillies bullpen. Rowan Wick kastade väl okej förra året men hålls tillbaka av skada för tillfället. Det är väl ingen kanongrupp detta heller på förhand och det ser mer och mer ut som att det är lagets pitching som kommer svika laget i år till skillnad från förra säsongen.

Förväntningar på säsongen 2021

PECOTA tror på en hyfsad säsong i år för Cubs som ger dom 85 vinster medans FanGraphs projections är betydligt mer pessimistisk med sina 78 förutspådda vinster. Jag tror Cubs måste vinna mycket och göra det en hel del inledningsvis om de ska hålla laget intakt året ut för att ta en sista chans att gå hela vägen. De är långt ifrån lika välbyggda som många andra lag i NL vilket nya kaptenen för skeppet i Chicago Jed Hoyer nog är medveten om. Det är en ganska stor chans att spelare tradas innan deadlinen vilket får mig att tro att det kan bli en ganska tung säsong 2021.

Det finns fortfarande kvalitet nog för att laget ska vara minst ett .500 lag och bättre än så vilket placerar dom inom räckhåll för slutspel vilket såklart är en förhoppning. Samtidigt måste nog Cubs-fans göra sig beredda på att en del tuffa beslut kommer att tas redan under säsongen även om det inte är någon garanti. Med andra ord så får man kanske passa på och njuta av laget i april och maj för efter det finns ändå en viss chans att kärnan från titelåret 2016 avvecklas totalt. NL Central är dock en ganska jämn division bland de fyra bästa lagen, Pirates då borträknat. Det kanske inte kommer krävas några gigantiska siffor för att vinna divisionen men en WC-plats kan bli svår att nå under de förutsättningarna. Cubs 2021 är svårtippat då de lika gärna kan vinna divisionen eller gå all in på att bygga för framtiden i stället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.