Inför Los Angeles Dodgers säsong 2019

Los Angeles Dodgers senaste två säsonger hade inte kunnat utspela sig så mycket bättre men i slutändan har man inte riktigt räckt till för att nå hela vägen till mållinjen. Det är mycket möjligt att Dodgers kommer stå där i oktober igen som National Leagues representant i World Series men på något sätt känns laget kanske inte riktigt lika tungt som tidigare. Några namn har försvunnit och några har tillkommit, samtidigt har många andra NL-lag förstärkt sina spelartrupper tillsynes mer än Dodgers.

Med det sagt får man tillbaka en superstjärna i form av Corey Seager som endast spelade 26 matcher förra året innan en operation på hans armbåge satte stopp för spel resten av säsongen. Dodgers har tappat ett par tongivande namn som Yasiel Puig, Yasmani Grandal och Alex Wood under vintern men vi får ändå räkna med att maskinen Los Angeles Dodgers kommer rulla på även i år.

Clayton Kershaw
Foto: Arturo Pardavila IIICC

Lagdelarna

Infield

Efter Yasmani Grandals avfärd i free agency (Brewers) hoppas Austin Barnes ta över positionen som Dodgers Catcher. Barnes fick ett rejält genombrott 2017 och även om han fortsatte att vara en riktigt bra defensiv catcher 2018 var hans offensiva produktion bedrövlig, han hade visserligen en respektabel OBP (.329) på grund av att han tog en hel del walks men hans strikeouts ökade också kraftigt. Till en början kommer han dock få dela speltid med Russel Martin (trade Blue Jays) som hade sin kanske svagaste säsong någonsin i sin MLB-karriär 2018.

En av årets största överraskningar Max Muncy återvänder på första bas. Muncy kom verkligen från ingenstans, hans två år med Oakland i MLB var rent ut sagt dåliga och helt plötsligt var han en av ligans bästa hitter när han skrev på för Dodgers förra året. Med tanke på hur mycket Dodgers roterar sina spelare kommer det se väldigt olika ut på många positioner. På andra bas lär det säkert roteras en del men i nuläget hittar vi Enrique Hernandez där. Hernandez spelade ungerfär lika mycket i Dodgers outfield som han gjorde i deras infield förra året.

Två positioner som däremot är helt ockuperade av en och samma spelare är shortstop och tredje bas. Corey Seager är en av ligans bättre shortstops när han får vara frisk och om han återvänder till samma nivå som 2016 och 2017 ser det riktigt bra ut Dodgers infield. På tredje bas ser vi återigen rutinerade Justin Turner som haft sina bästa år i MLB efter sin 30-års dag och förväntas ha ytterligare en stabil säsong 2019. En vristskada saktade ned Turner första halvan 2018 men när han var helt frisk var han en av ligans bästa hitters under andra halvan. Det kanske största frågetecknet är var Chris Taylor ska få sin speltid. Skador är alltid en faktor under säsongen men det finns ingen garanti att han kommer komma upp i över 500 plate apperances som han gjort de senaste två säsongerna. Med tanke på hans prestationer de senaste säsongerna kommer Dodgers säkert försöka placera honom lite här och där under 2019 för att få ut så mycket speltid som möjligt från Taylor.

Outfield

AJ Pollock (free agent) och Cody Bellinger kommer förmodligen få spela väldigt regelbundet i center field respektive right field. Nyckeln till framgång för Pollock blir att hålla sig frisk, de tre senaste säsongerna i Diamondbacks spelade han 12, 112 och 113 matcher. 2015 är faktiskt den enda säsongen där 31-åringen spelade 140+ matcher och producerade då 6,8 WAR i sin i särklass bästa säsong. Pollock har potential att vara en riktigt värdefull spelare men måste då som sagt vara frisk.

Cody Bellinger kommer säkert utöver right field spela en del på första bas även i år. Bellinger hade en fantastisk rookie-säsong 2017 och spelade även stabilt 2018, dock såg vi en kraftig minskning av hans styrka i svingen förra året vilket resulterade i 14 färre home runs trots nästan 100 fler plate apperances jämfört med 2017.

I left field får främst Joc Pederson och unge Alex Verdugo slåss om speltid. Verdugo har sen länge visat allt han kan i minor leagues men har tills nu varit blockerad av Dodgers bredd av outfielders. Verdugo fick lite speltid förra året men hoppas presentera sig på allvar i MLB under 2019.

Rotation

Hur många starters Dodger kommer att använda under 2019 är nästan en omöjlig fråga att svara på men de har åtminstone sju starters som skulle ta en plats i nästan alla rotations i MLB. Clayton Kershaw är inte längre ligans mest dominante pitcher och har inte varit det på ett par år. Skador har begränsat honom till 149-175 innings de senaste tre säsongerna och inleder även 2019 på lagets injured list, dock är det viktigast för Dodgers att ha en frisk Kershaw under hösten.

En annan pitcher som inleder säsongen skadad är Rich Hill som hunnit bli 39 år gammal. Veteranen har under sina två hela säsonger i Dodgers aldrig kastat mer än 135 innings men är effektiv när han väl är hel. För Dodgers del hoppas man att Walker Buehler är lagets framtida ace och visade förra året att han har potentialen för det med en ERA på 2,62 i sin första säsong som starter i MLB.

Hyun-Jin Ryu spenderade större delen av 2018 skadad men när han väl spelade var han stundtals riktigt dominant, Ryu fick på grund av skadeläget äran att starta för Dodgers på opening day i år. Kenta Maeda inleder i Dodgers rotation men har mer och mer hoppat fram och tillbaka i lagets bullpen och rotation. Även Ross Stripling har fått gå mellan Dodgers rotation och bullpen en hel del de senaste åren och hade en riktigt stark säsong 2018.

Julio Urias har väntat länge på att få återvända på allvar efter sin Tommy John 2017 och kan säkert få en del chanser som starter men det finns en risk att han mestadels får nöja sig som reliver i år. Mycket skador i Dodgers rotation men som på i princip alla positioner finns också en enorm bredd på spelare här.

Bullpen

Efter två fullkomligt dominanta säsonger 2016 och 2017 kom Kenley Jansen ned på jorden 2018 efter en del hälsoproblem som resulterade i en hjärtoperation. När Jansen är frisk tillhör han de absolut bästa closers som vi har i dagens MLB. Joe Kelly (free agent) blir eventuellt Dodgers set-up man som lämnar över till Jansen. Det finns dock ett ganska stort spann av möjliga resultat när det gäller Kelly, han kan vara stundtals riktigt dominant men kan också tappa allt väldigt snabbt. Blir intressant och se vilken version av Kelly vi får se i Dodgers i år.

Förväntningar

Om Los Angeles Dodgers inte vinner en World Series med denna kärna av spelare kommer det ses som ett riktigt fiasko trots att de varit ett av ligans absolut mest framgångsrika lag de senaste åren. Det finns goda möjligheter att de spelar långt in i oktober igen men det är inte ett lag som är nämnvärt bättre än förra året och man ska inte helt räkna bort Colorado Rockies i år igen då de trots allt tvingade fram match 163 mot Dodgers förra året. Med det sagt skulle allt annat än en World Series-titel i år förmodligen vara en besvikelse vilket kan låta tufft men ett lag av den här kalibern måste ta åtminstone en titel under sin storhetstid.

AL WestAl CentralAL East
Oakland AthleticsKansas City RoyalsTampa Bay Rays
Seattle MarinersCleveland IndiansBoston Red Sox
Los Angeles AngelsDetroit TigersToronto Blue Jays
Houston AstrosChicago White SoxNew York Yankees
Texas RangersMinnesota TwinsBaltimore Orioles
NL WestNL CentralNL East
San Diego PadresChicago CubsMiami Marlins
Los Angeles DodgersMilwaukee BrewersAtlanta Braves
Colorado RockiesCincinnati RedsNew York Mets
Arizona DiamondbacksSt. Louis CardinalsPhiladelphia Phillies
San Francisco GiantsPittsburgh PiratesWashington Nationals

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.