Inför Miami Marlins Säsong 2019

NL East kommer åtminstone inför säsingen vara den där divisionen med de fyra bra lagen och Marlins. JT Realmuto var den sista spelaren från Marlins senaste våg av talanger som utgjorde en stabil grund att jobba vidare med men som så många gånger förut valde man att göra sig av med all talang alldeles för tidigt och börjar från noll igen. Nu skickades Realmuto till storsatsande Phillies medans Marlins går in i säsongen 2019 utan större hopp om några bättre resultat.

98 förluster 2018 kan säkert bli tresiffrigt 2019 i en riktigt tung division. Marlins hade länge kanske ligans sämsta ägare men den nya ägargruppen som tagit över sen ett par år tillbaka har inte gjort mycket för att få tillbaka Miami-fansens förtroende och det kommer med största sannolikhet dröja ett tag till innan Marlins blir relevanta igen.

Det blir nog väldigt tomt på läktaren i Miami även i år.
Foto: Adam MossCC

Profilen

Brian Anderson

Ja nu finns det ju inte speciellt många profiler kvar i Marlins men en av få riktigt positiva utvecklingar förra året var Brian Anderson som fick en del röster som årets rookie. Andersons största svaghet i nuläget är hans styrka i svingen med endast 11 home runs förra säsongen men om hans statistik från minor leagues är en indikation till framtida produktion så lär det komma i framtiden, lägg därtill att Marlins Park är riktigt svår att slå home runs i. En OBP på .357 är däremot väldigt lovande.

Förra året delades Andersons speltid mellan right field och tredje bas vilket han klarade av helt okej, 2019 tros han för det mesta hålla sig på tredje bas. Det blir intressant att se om Anderson kan upprepa succén från ifjol och för vad det är värt har producerat bra i spring training såhär långt.

Lagdelarna

JT Realmuto tradades som bekant till Phillies men tillbaka fick man hans ersättare Jorge Alfaro som fyller 26 i sommar. Alfaro är en riktigt bra defensiv catcher och har hittills presterat som en genomsnittlig hitter men hans BABIP (.406 under 2018) talar för att hans produktion offensivt kommer försämras. Han har väldigt svårt att dra walks och har en extrem strikeout % på över 36%.

Neil Walker (free agent) kommer hoppa runt på Marlins infield efter en tung säsong i Yankees 2018, har i regel presterat bra och stabilt sedan 2010 bortsett från förra säsongen. JT Riddle och Miguel Rojas tävlar om positionen som Shortstop. Riddle anses som favoriten i nuläget trots att Rojas hade en bättre säsong förra året. Starlin Castro var tillsammans med Realmuto och Anderson de enda som producerade på en vettig nivå bland Marlins position players och återfinns även i år på andra bas.

Outfield

En av de spelare som Marlins fick tillbaka i traden med Brewers där Christian Yelic flyttade till Milwaukee och blev NL MVP var Lewis Brinson som hade hade en helt hopplös debutsäsong. Brinson som i flera år funnits med på topplistor för prospects då han fullständigt krossat motståndet i minor leagues var i sin MLB-debut en av ligans absolut sämsta hitter. Ingen kräver att Brinson ska producera på allstar-nivå i år men det måste bli bättre.

Efter att ha blivit draftad 2012 och spenderat fem säsonger i fyra olika organisationers AAA-lag fick Peter O’Brien äntligen debutera i MLB förra säsongen och som han gjorde det! Visserligen var det bara över 74 plate apperances men visade upp goda tecken som hans strikeout % som krympt från 40% till under 30% förra säsongen. Kan få speltid både i right field och på första bas.

Ute i left field tävlar förra årets MLB-debutant Austin Dean mot 38-årige veteranen Curtis Granderson. Dean hade löjligt bra statistik i AA och AAA förra året men hade svårt att överföra de resultaten till MLB när han fick chans till speltid. Granderson är väl inte mycket att ha defensivt men som slagman visade han förra säsongen att han fortfarande går att lita på.

Rotation

Jose Urena är Marlins opening day starter i sin tredje säsong som starter på heltid i MLB. Hade en ERA på 3.98 i en övrigt stabil säsong med fler strikeouts och färre walks. Wei Yin Chen och Dan Straily är kvar sen förra året, just Chen var något av ett fenomen förra säsongen med en ERA på 9,27 på bortaplan och 1,62 på hemmaplan.

På platserna bakom är det mer oklart hur det kommer att se ut under säsongen. Trevor Richards och Caleb Smith fick båda testa på spel i MLB regelbundet för första gången i sina karriärer och finns med bland kandidaterna. 23-årige Sandy Alcantra är ett prospect som fick testa på MLB i slutet av förra säsongen men tillät alldeles för mycket walks för att kunna spela på den nivån. Alcantra har en fastball med riktigt hög hastighet men finns risk att han i slutändan är bättre som en reliver.

Bullpen

Förra året hade Marlins bullpen sämst ERA i hela MLB (5,34). Men med Sergio Romo (free agent) får man in en del välbehövlig rutin och Romo har dessutom erfarenhet som closer. Drew Steckenrider var en av får relivers i Marlins som faktiskt producerade hyggligt 2018 och lär få spela sent i årets matcher.

För den som tycker om när det går fort på radarn är det värt att hålla utkik Tayron Guerrero som lyckades häva iväg en boll i 104 MPH förra säsongen. Tyvärr för Guerrero krävs det mer än en extremt hård fastball för att lyckas i MLB då hans ERA stannade på 5,43 under 58 innings.

Prospect

Nick Neidert

22 år gammal högerhänt pitcher som kom till Miami via trade med Seattle då Dee Gordon gick åt andra hållet. Nådde AA förra året och om det går bra i AAA i år finns det möjlighet för MLB-debut någon gång under säsongen. Kanske inte ligans häftigaste prospect men tros kunna ta en plats längre bak i en MLB-rotation under sin karriär. Neidert sitter inte på en massa hastighet men har riktigt bra kontroll över strikezonen med en changeup som bästa vapen i nuläget.

Förväntningar

Väldigt kort man man väl säga att det i princip inte finns några förväntningar då de övriga lagen i divisionen är utmanare till slutspelsplatser. Det blir nog ett tufft år i Miami som så många år tidigare. Om något är väl deras förhoppning att någon av deras unga spelare har ett breakout-år och att Brian Anderson fortsätter att utvecklas till ett eventuellt ansikte utåt för ett lag som skeppat iväg alla sina stjärnor.

AL WestAl CentralAL East
Oakland AthleticsKansas City RoyalsTampa Bay Rays
Seattle MarinersCleveland IndiansBoston Red Sox
Los Angeles AngelsDetroit TigersToronto Blue Jays
Houston AstrosChicago White SoxNew York Yankees
Texas RangersMinnesota TwinsBaltimore Orioles
NL WestNL CentralNL East
San Diego PadresChicago CubsMiami Marlins
Los Angeles DodgersMilwaukee BrewersAtlanta Braves
Colorado RockiesCincinnati RedsNew York Mets
Arizona DiamondbacksSt. Louis CardinalsPhiladelphia Phillies
San Francisco GiantsPittsburgh PiratesWashington Nationals

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.